Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Snoop Dogg együttérezve két nagy előadói-művész szakszervezettel lemondta a két éjszakás koncert-showját, amelyet debütáló albuma 30. évfordulója alkamból tartott volna. A koncertshow-t már egyszer elhalasztoták.

Több, mint 60 éve ez az első alkalom, hogy az írói és színész-szakszervezetek együtt sztrájkolnak. Az érdekképviseletek a megmozdulásokkal elsősorban aggodalmukat fejezik ki: féltik a munkahelyüket és a szakmájukat. Olyan problémákra hívják fel a figyelmet, mint a streamelés és a mesterséges intelligincia megjelenése a tévézésben és a filmkészítésben. Szerintünk egy korszaknak vethet véget a tömeggyártás, s a korszak lezárultával az írói és színészi szakmák is csorbulnak, az előbbi el is tűnhet. Snoop Dogg az irántuk érzett tisztelet miatt törölte koncertjét, amellyel kapcsolatban ennyi olvasható a rapper Instagramján:

"Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy a folyamatban lévő bizonytalanság és sztrájk miatt, le kell mondanunk a Hollywood Bowl show-t."

Snoop Dogg bízik abban, hogy a szakszervezetek újra visszaülnek a tárgyalóasztalhoz a Televíziós Producerek Szövetségével , s sikerül a legmegfelelőbb megoldási javaslatot kicsikarni. A veterán rapper az első stúdióalbumát ünnepelte volna a koncertshow-val, ugyanis az éppen 30 éve jelent meg.

1993. november 23-án rázta fel a zenei világot a Doggstyle, több országban sikert aratva. A korong vezető volt az amerikai listákon, de Kanadában is szerepelt a TOP10-ben, amíg az ausztrál és az európai listákon TOP40-es albumként tartották számon. A Doggstlye-ről az első megjelent kislemez a 'Who I am' című dal volt, amelyben a rapper tulajdonképpen illően bemutatkozott a világnak. Snoop Dogg első stúdióalmulba többszörös platina- és aranyminősítést ért el, majdnem 7 millió példányban kelt el. 

Az ünnepi koncertshow-t Dr. Dre állította össze, s egyszer már elhalasztották. Egyelőre nincs arról szó, hogy későbbi időpontban megtatják-e a kétéjszakás bulit.

photo: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, ew.com