Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak az 59 éves férfinek a letartóztatását, aki a két héttel korábban elrendelt távoltartás ellenére ismét felkereste és bántalmazta volt élettársát.

A gyanúsított  július 27-én dél körül az egyik Tolna vármegyei községben a korábbi élettársa, egy 70 éves nő házához ment, ahol a sértettet egy 9 cm pengehosszúságú, hegyes késsel több helyen megsebesítette.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki. A főügyészség indítványára július 29-én négy hónapra távoltartását rendelték el a sértettől. Sem közvetlenül, sem közvetett módon nem léphetett volna kapcsolatba a sértettel, őt nem közelíthette meg, sőt az általa lakott utcába se mehetett.

Nem tudott belenyugodni a szakításba

Augusztus 12-én délután ittas állapotban ismét felkereste az otthon tartózkodó sértettet. A házba a nyitott ajtón bement, és a nőt ismét bántalmazta, neki könnyű sérüléseket okozott.

Miközben a nőt szidalmazta, a magával vitt kalapácsot felemelte, ám azzal végül nem ütött.

Mivel a gyanúsított a távoltartás szabályait szándékosan megszegte és a sértettet újra bántalmazta, ezért a főügyészség – elsősorban a további bűnismétlés megakadályozása és a sértett védelme érdekében is – indítványt tett súlyosabb kényszerintézkedés elrendelésére, a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint ennek mind az általános, mind a különös feltételei fennállnak.

A járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(fotó: illusztráció)