A 28 éves helyi férfi a közelmúltban több üzletbe is betört Szekszárdon. A szekszárdi rendőrök őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

Az egyik helyszínen az összetörött ablak darabjaival össze is vagdosta magát.

Elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy egy kutya harapta meg.

Mint arról hírt adtunk a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai június 24-én, reggel, a város főutcáján járőrözés közben észrevették, hogy az egyik üzlet bejárati ajtaját betörték. A bolt előtt és bent is vérnyomokat találtak, kutatás nyomait észlelték. Rövid időn belül azonosították a tolvajt, aki betört az üzletbe, és a pénztárgép kasszáját is magával vitte, melyet nem messze egy kukánál kiürített és eldobott. A vérnyomokból arra következtettek, hogy a betörő meg is sérült.

"Vérző információ" Tamásiból

Még tartott a helyszínelés, amikor Tamásiban a rendőrök egy vérző férfit igazoltattak, aki azt állította, hogy egy kutya harapta meg. Mikor az adatait ellenőrizték, a Tevékenységirányítási Központ egyik ügyeletese összerakta a képet, és rájött, hogy a Tamásiban igazoltatott férfi azonos lehet azzal, akit a szekszárdi zsaruk  a betörés miatt keresnek. Az igazoltatottról időközben kiderült az is, hogy korábban Tamásiban egy kültéri kamerát lopott el a termálfürdő közelében.


A 28 éves férfit orvoshoz vitték, majd ellátása után előállították, és a Tamásiban történt lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően a szekszárdi betörés miatt is elszámoltatták. Kihallgatása után először még szabadon engedték.

Ennyi nem volt elég neki, folytatta

Vasárnap késő este újabb betörésről érkezett bejelentés Szekszárdról. Ekkor egy dohánybolt ablakát törte be, és a kasszában levő váltópénzt emelte el az akkor még ismeretlen elkövető. A járőrök ezúttal is rövid időn belül azonosították, majd egy órán belül el is fogták a betörőt, az előző nap már kétszer is gyanúsítottként kihallgatott 28 éves férfit. Kihallgatásán mindhárom lopást elismerte, de részletes vallomást nem tett.

A rendőrök előtt a korábbról már jól ismert férfival szemben több hatóságnál jelenleg is folyik büntetőeljárás, korábbi balhéi miatt pedig jogerősen több felfüggesztett börtönbüntetést is kapott a közelmúltban, melyek miatt szintén felelnie kell majd.

Az őrizetbe vett betörőt az illetékes bíróság június 28-án letartóztatta.