Az időjárás illusztrációt adott a témának. Szakadó eső és szél várta az akcióban résztvevőket. A „Látni és látszani 2023” baleset-megelőzési kampány keretében az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idei évben is november első péntekére hirdette meg a Light Friday elnevezésű programját. 


Az eseményhez a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a vármegyei baleset-megelőzési bizottság is csatlakozott.

Az akció lényege az volt, hogy a rendőrök felhívják a figyelmet az őszi és téli közlekedésre való átállás veszélyeire, a látni és látszani elv fontosságára.


Szekszárdon a Tartsay Vilmos  utcában a városi rendőrkapitányság és a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedési munkatársai várták a közlekedőket. A szakadó eső ellenére sokan álltak meg néhány szó erejéig az egyenruhásokkal beszélgetni a láthatóság fontosságáról. A gyalogosan közlekedőknek és a járművekben utazóknak is adtak át a láthatóságot segítő eszközöket. Az ajándékoknak a legkisebbek örültek a legjobban, akik mindannyian lelkesen vették át a rendőr néniktől és bácsiktól a kapott fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és kerékpáros lámpákat.