A magyar kultúra lovagjává avatták a gyönki közművelődési szakembert, Lönhárd Ferencet. Ez a kitüntetés egy életműdíjnak tekinthető.

Háromszáz kiállítás megnyitásán van túl 

A 75 éves gyönki közművelődési szakember, a vármegye képzőművészeinek egyesülete, a Bárka szalon alapító elnöke. Mintegy háromszáz kiállítást nyitott meg az elmúlt 25 év során. Művelődésiház-vezető volt Mesztegnyőn (Somogy megye), Gyönkön és Tolnán. Más területeken is dolgozott, de mindig az értékmentést és teremtést tekintette életcéljának.

A szakember a "Tolna megyei művészetért" plakettet húsz éven keresztül adta át művészek és művészetpártolók részére. Most azt tüntették ki, aki húsz éven keresztül mások kulturális munkájának elismeréséért dolgozott.

A Magyar Kultúra Lovagja címet a Falvak Kultúrájáért Alapítvány adományozza művészi és közművelődési tevékenységért 1999 óta. A díjat már több Tolna vármegyei jelölt is átvehette. Évente körülbelül harminc személyt üt lovaggá a kardjával Nick Ferenc, a kuratórium elnöke a lovagrendi tagok, hozzátartozók és más érdeklődők jelenlétében. Lönhárd Ferenc kultúraszervezői tevékenységéért kapta meg az elismerést.