10 hónap

Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napos időt. A Dunántúlon megnövekszik a felhőzet és a késő délutáni, esti órákban záporok, zivatarok érkezhetnek északnyugatra és északra. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon sokfelé megerősödik.  

Délután 31 és 36 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már egy hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat. A napos időszakok mellett nyugat, délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé, több hullámban kell számítani záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is nagy eséllyel lehetnek felhőszakadás, jégeső és károkozó szélrohamok kíséretében. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, megerősödik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: az ország északnyugati felén 23-29, délkeleti felén 30-36 fok várható

 

Hétfőn országszerte kánikulában lesz részünk, ami főként az időseket és szívbetegeket viseli meg. Fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság jelentkezhet, szédülés, rosszullét is előfordulhat. Az élénk, erős szél miatt többeknél fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. 

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, lehetőleg ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon!