Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Magyar Kultúra Hete Szekszárdon

Színvonalas programokkal találkozhatnak a kultúra szerelmesei Tolna vármegye székhelyén. A Babits Mihály Kulturális Központ és a Halmos Béla Programiroda szervezésében megvalósuló „TÁNCRA ÍTÉLEM MAGAMAT” című Foltin Jolán emlékére rendezett fotókiállítás megnyitójára invitáljuk az érdeklődőket. 

„A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus-rendező, táncművész, táncpedagógus életművére Eifert János, Kádár Kata, Korniss Péter, Kis Ferenc és Rácz Gabriella fotóival emlékezünk a 2024. január 18-án ünnepélyesen megnyíló kiállításon”

– írja közleményében a Babits Mihály Kulturális Központ.

A kiállítást Matókné Kapási Julianna, a Bartina Néptáncegyüttes egykori táncosa és művészeti vezetője nyitja meg a közönség előtt. A kiállítás szerkesztői: Liber Endre, Salamon Ferenc. A megnyitón közreműködnek a Tarsoly Zenekar és a Bartina Néptáncegyüttes táncosai.

Az eseményt a Tarsoly Zenekar táncháza zárja. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. január 18. – február 28. között hétfő és vasárnap kivételével 10:00-17:00 óráig.

Az ünnepi hét további eseményei