Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Magyar szurkolókat vettek őrizetbe a litván rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Labdarúgó Európa Bajnokság selejtezőjében ma este a litván válogatott fogadja Marco Rossi csapatá. A mérkőzésre mind az 1500 darab vendégjegy elkelt, a magyar szurkolók már kiutaztak a Kaunasban tartandó -remélhetőleg- utolsó valódi tétmeccsre. Ha ma idegenben győzedelmeskedik a magyar válogatott, akkor biztosan részt vesz a jövőre Németországban rendezett Európa-bajnokságon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett videóban beszélt a meccs tétjéről és kérte a szurkolótábort, hogy vigyázzanak magukra, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal a konzulokhoz. A politikus kiemelte, az Országos Rendőrfőkapitányság is küld a helyszínre rendőrkollegákat.

Szijjártó Péter azt is megemlítette, hogy néhány magyar állampolgárt hétfőn előállítottak és őrizetbe vettek. Közülük már csak ketten vannak őrizetben, de remélhetőleg őket is szabadon engedik még a mérkőzés előtt.