Már lehet asztalt foglalni az őszi országos Étterem hétre. Október 2. és 19. között több mint 200 étterem kínál több-fogásos menüsorokat fix árakon. A résztvevő helyek számos különleges fogással készülnek. A nemzetközi konyhák kedvelői egyebek mellett libanoni, japán, grúz vagy marokkói ételekből is válogathatnak.
Az őszi országos Étterem héten több mint 200 étterem, köztük 15 Michelin-ajánlott vendéglő mutatja be kínálata legjavát 18 napon keresztül.
A kiváló és elismert éttermek egytől-egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból összeállított menüsorokkal. A fogások és az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is akadnak kifejezetten ritka és különleges ételek, így a vendégek a magyar tarka marha mellett kóstolhatnak namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület, burgundi csigát vagy békacombot is.
A tenger gyümölcsei között idén is lehet választani homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat vagy vöröstonhal-steaket, a hagyományos ízek kedvelői pedig többféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, a kacsamájat és a tatár beefsteaket is.
Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is, így glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogások is szerepelnek a menükben.
(Illusztráció: Pixabay)