0:00
/
Marad Szekszárdon a KSC

A klub szakmai igazgatója szerint nincs napirenden a női kosárlabda NB I tabelláján harmadik TARR KSC Szekszárd elköltözése – írja oldalán az mti. Szabó Noémi elmondta, sikerült megegyezni az önkormányzattal. 

"Mindenkit megnyugtathatok, maradhatunk, le tudjuk itt játszani a bajnoki szezont. Küzdünk a jól megérdemelt önkormányzati támogatásért, ebben még nincs döntés, egyszer elutasította a közgyűlés, de bízunk benne, hogy másodjára sikerül keresztülvinni. Van egy jó névadó szponzorunk, és folytatódik a TAO-s időszak, így szeretnénk az élvonalban folytatni a szereplésünket, és a helyezésünk függvényében jövőre is elindulni az Európa Kupában." 

A KSC 49 éve folyamatosan az NB I-ben játszik

Jelenleg az EK-ban indult a csapat, melyben 2021-ben bronzérmet nyert, ott a csoportkörből továbbjutott a rájátszásba, ahol alulmaradt a spanyol Gironával szemben.


Djokics Zseljko vezetőedző közölte, a viszontagságos szezon közepette legalábbis váratlan, hogy két fordulóval az alapszakasz vége előtt együttese a harmadik helyen áll a tabellán.

"Szinte teljesen új kerettel kezdtük el a szezont, rengeteg sérülés sújtott bennünket, ezért folyamatosan improvizálnunk kellett. Ezek után kész csoda, hogy csak a DVTK és a Győr előz meg bennünket.

Az utolsó két kör már olyan lesz, mint a Forma-1-ben, mindenki akkor koncentrál a legjobban, nekünk ráadásul a Sopron következik idegenben, majd a DVTK itthon. Az eredményektől függően a 3-5. helyen végezhetünk az alapszakaszban."


A csapat a héten gyárlátogatást tett Szekszárdon, a klubot támogató Samsonite 10,5 millió forint értékben adott át utazófelszerelés gyanánt 60 egyedi külsejű bőröndöt a csapatnak.

(Megszólal: Szabó Noémi, a csapat sportigazgatója, Pataki Zoltán a cég vezérigazgatója)