Főszerepben az elektromos meghajtású „járgányok”. Több gépjármű márkakereskedés képviselője vett részt a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett megbeszélésen.

Egyre nagyobb teret kapnak a részben, vagy egészében elektromos meghajtású járművek a közlekedésben. A jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy a korábban megszokott robbanómotoros meghajtású járművek mellett, az alternatív energiával üzemelő gépkocsik ne jelentsenek kockázatot egy előre nem látható műszaki hiba, vagy egy ki nem védhető baleset miatt a közúti közlekedésben résztvevők számára. Tolna vármegye közútjai sem kivételek ez alól. Az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője egy váratlan tűzeset, vagy műszaki mentés hatékonyabb felszámolása érdekében szorgalmazta a közös találkozót.


Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok ismertette Tolna vármegye tűzvédelmét, mentő- és tűzvédelemben rendszeresített szereket és eszközöket, a káresetek releváns információit tartalmazó tendenciáit. Árvai Tibor tűzoltó alezredes, a vármegyei főügyelet osztályvezetője az eCall segélyhívó rendszer sajátosságait mutatta be. Részletesen prezentálta a vészhívás útját. Bán Attila tűzoltósági főfelügyelő az országos és külföldi beavatkozások tapasztalatait összegezte.

Közös gondolkodásra kérte a jelenlévőket, hogy a folyamatosan fejlődő technológia sajátosságából eredő kihívásokat a beavatkozó állomány folyamatos képzésekkel követhesse.

Király Zsolt tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok  a saját élményeit osztotta meg a képviselőkkel, a tűzoltó beavatkozások taktikáinak kihívásait mutatta be egy lehetséges akkumulátor tűznél, vagy egy beszorult személlyel járó közlekedési balesetnél.  

(Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)