7 nap

"Ismét a szomszédos megyében jártunk!" A Bajai Rendőrkapitányságtól kapott megkeresést a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület, melyben egy korábbi napon eltűnt idős hölgy keresésében kérték segítségüket Bácsalmás térségébe. 

„A felkérést követően a délutáni órákban 5 fővel, technikai eszközeinkkel és 2 személykövető kutyával indultunk a megadott helyszínre. Megérkezésünkkor már folyt a hölgy keresése, így a helyszínen lévő vezető rendőrségi ügyeletessel folytatott megbeszélés követően csatlakoztunk a Rendőrökből és Polgárőrökből álló keresőcsapathoz”

– írja közösségi posztjában az egyesület.

A rögzített szagmintáról indított kutyák, kivétel nélkül egy adott pontba, azaz egy adott kereszteződéshez vezették a kereső csapatot, ahol nyomvéget jeleztek. 

A kutyák munkája alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a keresett személy, nagy valószínűséggel az adott pontról nem gyalogosan folytatta útját. A keresést a késő éjszakai órákban felfüggesztettük, hiszen addig nem vezetett eredményre. 

„Természetesen amennyiben sikerül tisztázni a körülményeket és szükség van ránk, akkor a keresést folytatjuk.”

Az egyesület egyúttal köszönetét fejezi ki annak a kettő, számunkra ismeretlen személynek, akik az éjszakai órákban a keresésben résztvevőket meglepték étellel és itallal!

(forrás, fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Facebook oldala)