Lakásán árulta a biofüvet egy szekszárdi férfi. Hivatalból indult eljárás 2022 januárjában. A Szekszárdi Rendőrkapitányság egy akkor 21 éves helyi férfi ellen vizsgálódott, aki a gyanú szerint hosszabb ideje, folyamatosan ellátta Zennel a környékről, de akár távolabbi településekről érkező vásárlóit is.

Tavaly júniusban fordult a kocka

A beszerzett bizonyítékok alapján a szekszárdi nyomozók ekkor fogták el a dílert, gyanúsítottként kihallgatták, majd kutatást tartottak a lakásán.

Több kábítószergyanús anyagot, növényi törmeléket és digitális mérleget, csomagolóanyagot is lefoglaltak.

Először mindent tagadott. Később részben beismerő vallomást tett. A bíróság letartóztatta, majd 2023. októberében bűnügyi felügyeletét rendelte el.


Telefonon, de Messengeren is lehetett rendelni

A nyomozás során kiderült, a vásárlók nyilvános fülkéből hívták, vagy Messenger üzenetet küldtek, ha újabb adag biofűre volt szükségük.

A kereskedő „taxival” járt a 70 kilométerre lévő beszerzési helyre.

Ezután a lakásán összekeverte a szintetikus kannabinoid tartalmú anyagot dohánnyal, és  megsodorva, vagy kis papírfecnikbe gyűrve, csomagokban árulta. A cigarettát 1000 forintért adta szálanként. A vásárlók közül akadt, aki saját bevallása szerint az elmúlt másfél évben közel négy kilogramm herbált vásárolt, megközelítőleg négymillió forintért. Több fogyasztó elmondta, hogy rendszeresen, akár heti 3-4 alkalommal is felkereste az idő közben lekapcsolt férfit.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát és az iratokat a napokban az Ügyészségnek adták át. A meggyanúsított férfinak jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.