Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelmúltban megalakult a Gazdaasszonyok Tolna Vármegyei Gazdaköre. Ezt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közgyűlésén szavazták meg május 15-én. A kör elnöke Kővári Ildikó lett, két elnökségi tagnak Városi Klárát és Nyilasi Erikát választották.

„Lévén, hogy alakuló szervezet vagyunk, így igazából szabad kezünk van abban, hogy hogyan induljunk el.” – mondja Kővári Ildikó.

Céljaik főként a szakmaiság, a hagyományok őrzése, a Magyarok Kenyere programban való aktív részvétel, a társadalmi szerepvállalás és az értékek megőrzése.

„Elindult az ötletelés, mindenki megfogalmazza az elképzeléseit és annak mentén fogunk elindulni. Volt aki az önképzésre tette a hangsúlyt, voltak akik a rendezvényszervezésre.” – tájékoztatott a kör elnöke.

Folyamatosan várják új tagjaikat a gazdaasszonyok. Az alapító tagok mindegyike felsőfokú végzettséggel rendelkezik, vagy gazdálkodik, vagy akár a közigazgatásban tevékenykedik, ám az új, csatlakozó tagoknak nem kötelező mindez.

 

Kép: Zsikó Zoltán Facebook oldala