Izgalmas programsorozattal készül a Wosinsky Mór Megyei Múzeum a Magyar Tudomány Ünnepén, november 3-án, csütörtökön. A rendezvényre a múzeum könyvtártermében kerül sor.

Szerepbe kerül Mattioni Eszter

Az első előadás 9:00-kor kezdődik. Itt Fuksz Márta beszél a Társadalmi-gazdasági szervezetekről a Szekszárdi borvidéken. Közvetlenül ezután 9:20-kor Lovas Csilla előadását hallhatja a közönség Mattioni Eszter munkássága a korabeli sajtó tükrében címmel. Ezt követően T. Konkoly Lilla mesél a résztvevőknek a Szervezett anya- és csecsemővédelem kialakulásáról Tolna megyében 9:40-kor.

A sportot is kivesézik

10:00 órától Mácsainé Iván Éva a Szekszárdi sportéletről beszél majd a 19-20. század fordulóján. 10:20-kor Csapai János előadását hallhatja a közönség Háztörténetek a Sárközből címmel. 10:40-től Vindus Melinda adja elő Szent Benedek kegyérmék a Wosinsky Mór Megyei Múzeum gyűjteményéből című prezentációját.

Beszéljünk a bronzkori divatról!

Egy rövid szünet után 11:20-kor K. Tóth Gábor kezdi újra az előadásokat Fémleletek a Szekszárd-palánki török palánkvár környékéről című előadásával. 11:40-es kezdéssel Dr. Vizi Márta tart előadást Fűtünk! Szemeskályhatípusok és elemeik Decs-Ete mezővárosból címmel. 12:00 órakor Dr. K. Németh András idézi fel a tatárjárás régészeti emlékeit Tolna megyében. Ezután 12:20-kor Czövek Attila válaszol a kérdésre, miszerint Miről mesélnek a „semmitmondó” régészeti leletek? Az utolsó előadás Dr. Szabó Gézáé lesz, aki a bronzkori női viseletet fogja kivesézni.