Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk! Báthory Gábor erdélyi fejedelem és Bethlen Gábor történetének irodalmi feldolgozása Móricz Zsigmondhoz kötődik. A Megafilm és az MTVA koprodukciós sorozatának készítői azt ígérik, hogy jövőre elkészül a magyar Trónok harca.

A gyermekkori mentor

A sorozatban az  ifjú erdélyi fejedelem, Báthory Gábor havasalföldi hadjáratáról visszatérve politikai cselszövésekkel találja magát szembe. Az egyetlen ember, akire mindenkor számíthat, tanácsadója és gyermekkori mentora, Bethlen Gábor. Filmes szempontból érdekes fordulatokat hozhat a fiatal uralkodó vehemens,  érzéki gyönyöröket űző életmódja. 

Asszonyok, lányok és cselszövők… Báthory minden nőt meghódít

A nyolcrészes történelmi politikai thrillerben Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dánielre bízták. Bethlen Gábort Bokor Barna játssza.

A Tündérkert csábító asszonyait Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Szomosi Zsófi, Balsai Móni és Parti Nóra alakítják. A filmben feltűnik: Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf tűnik fel.

A produkcióban több mint 15 erdélyi színész, mintegy 1600 statiszta és kaszkadőr vesz részt.

A nyolcrészes sorozatot Madarász Isti rendezi, a vezető operatőr Garai Gábor. A produkció a Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerpáros neve alatt készül.

(fotó: nfi)