Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A 82 éves asszonyt halottnak nyilvánították, majd három órával később a temetkezési vállalatnál vették észre, hogy az idős hölgy még lélegzik.

Az AP értesülései szerint egy New York-i idősek otthonában egy 82 éves hölgyet halottnak nyilvánítottak, majd csak három órával később, a temetkezési vállalatnál derült ki, hogy az idős nő lélegzik.

A Suffolk megyei rendőrség közlése szerint az idős hölgyet a Long Island-i Port Jeffersonban lévő Water’s Edge Rehab and Nursing Centerben 11:15-kor nyilvánították halottnak.
A rendőrség legfrissebb sajtóközleményében megosztotta, a meg nem nevezett idős hölgyet 13:30-kor vitték a Miller Place-i O.B. Davis temetkezési vállalathoz, majd 14:09-kor felfedezték, hogy a nő lélegzik.
Kifejezetten riasztó, de ez a korai halottnak nyilvánítás csupán napokkal azután történt, hogy egy iowai idősotthont 10 000 dollárra (3,6 millió forint) megbüntettek egy hasonló eset miatt.

A rendőrség közlése szerint ugyanis egy 66 éves nőt január 3-án nyilvánítottak halottnak az urbandale-i Glen Oaks Alzheimer’s Special Care Centerben, ahol hospice-ellátásban részesült, egy hullazsákba tették, majd a krematórium munkatársai vették észre, hogy a hölgy még lélegzik, mire értesítették a mentőket.