0:00
/
Megkezdték a kábelhálózatok bővítését a városban

A lakosság türelmét és megértését kéri Szekszárd Önkormányzata és a Tarr Kft., ugyanis egy beruházás miatt a következő időszakban a gyalogos- és kisebb mértékben az autós forgalom korlátozására kell számítani Szekszárd központi területein.

Nem lesznek lezárások

Szekszárd központjában megújítják a kábelhálózatot, így a városban néhány helyen forgalom korlátozásra kerül majd sor, ám Neszter Gábor, a Tarr Kft. beruházási igazgatója biztosított, hogy sem a gyalogos, sem az autós forgalmat nem fogja nagyban befolyásolni a beruházás kivitelezése.

Kibővítik a kábeleket

A beruházás célja, hogy a város külső részeire is gond nélkül elérjen az internet és a televízió jeleit szállító hálózat. A Szekszárd központján áthaladó munkát négy részre bontották, az első héten délről a Bezerédj utcáig fektették le a kábelt, a jövő héten a Garay térig, utána a Szent László utcáig haladnak, majd következik a Szentgyörgyi Albert utcáig tartó szakasz.

„A munkálatok elkezdődtek, vannak már olyan részek, ahol a kábelek le vannak fektetve. Tervszerűen mennek a dolgok és a legészszerűbben mennek a kivitelezések a nyomvonalak kiválasztásánál is.” – tájékoztatott Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere a ma reggeli sajtótájékoztatón.