Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Most előszőr nézhető meg Romain Grosjean balesetet elszenvedett 2020-as versenyautója, a madridi kiállítást március 24-én nyitják meg.

Romain Grosjean bár éveken keresztül tagja volt a Formula-1 versenyszériának, mégis a 2020-as Bahreinben elszenvedett balesetéről lett híres, amikor autójából lángok között szállt ki. Az autót, ami a Haas tulajdonában van, most először tekintheti meg közelről a nagyközönség.
A jegyárak 19.99 eurótól indulnak, és a leírás alapján legalább 1,5-2 órányi tartalom vár azok számára, akik szeretnék bejárni a kiállítást, ahol nem csak az autó lesz látható, de több teremben bemutatják a Forma-1 múltját, jelenét és jövőjét.

A kiállítás 6 termet foglal el, ezek a következő neveket viselik:
„Human Race” (Egy rövidfilm, ami bemutatja miért rajonganak a sportért olyan sokan)
„Once Upon a Time in Formula 1” (Nagyméretű fotók és műtárgyak, interjúkkal vegyítve)
„Design Lab” (5 Forma-1 csapat autóiba ad betekintést)
„Drivers & Duels” (Világbajnokok és hírességekcsarnoka)
„Revolution by Design” (Autók darabjainak múzeumi kiállítása)
„The Pitwall” (6 perces film, ami a sport 73 évét foglalja össze)


A kiállítást bár elsősorban felnőttek számára tervezték, a kisebbek is elmerülhetnek a témában, hiszen egyszerre interaktív és oktató. A termekben eddig nem látott fotókat, archívokat és egyéb, a sporthoz kapcsolódó műtárgyakat lehet megtekinteni. A felvételek angol nyelvűek lesznek, és spanyol nyelvű feliratot is kapnak, a különböző kiírások is szintén angol és spanyol nyelven lesznek majd elérhetőek.

Ezek mellett természetesen különböző merchandise termékeket is lehet majd vásárolni a kiállításhoz tartozó boltban.