A Tamási Járásbíróságtól egy idős német férfinek, aki arra vonatkozó engedély nélkül számos lőfegyvert és lőszert tartott a lakásában.

Az elsőfokú ítélet szerint 

A nyolcvanas évei elején járó, német állampolgárságú vádlott kb. 30 éve költözött Magyarországra, egy Tolna megyei községbe. Korábban tengerészgyalogosként és katonaként szolgált, dolgozott. Évek alatt külföldön több lőfegyvert és lőszert szerzett meg, amelyeket Magyarországra is magával hozott, azokat azonban nem jelentette be.

Vagyis Magyarországon érvényes fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói lakásában kutatást tartottak. Lefoglalásra került összesen 20 db, sörétes vadászpuska, sörétes kispuska, kengyelkulcsos kispuska, kengyelkulcsos puska, öntöltő rendszerű pisztolyok, hatlövetű forgópisztolyok, ötlövetű forgópisztoly, kispuska, golyós puskák. Ezen felül különböző töltények, vadásztöltények. 

A megrovás lényege, hogy a bíróság a helytelenítését fejezi ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólítja a vádlottat, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől. A bíróság a lefoglalt lőfegyverek és lőszerek elkobzását is elrendelte. Az ítélet jogerős.

(fotó: illusztráció, pixabay)