Két sérüléses és két anyagi káros közlekedési baleset történt.

Egy 75 éves kocsolai férfi közlekedett személygépkocsival csütörtökön 21 óra 45 perc körüli időben a 61-es számú főúton Kocsola külterületén Nagykónyi irányából Dombóvár irányába. A 72-es kilométerszelvény közelében ismeretlen okból letért a jobb oldali árokba, ahol a jármű több alkalommal átpördült, majd a tetejére fordulva állt meg. A baleset során a sofőr és a vele együtt utazó 78 éves felesége súlyosan megsérült, őket a mentő kórházba szállította.

Az autó vezetője a biztonsági övet nem használta, helyszíni meghallgatása során a baleset valószínűsíthető okaként műszaki hibára hivatkozott. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett.

Tolnára is kértek segítséget

Sérüléses baleset történt tegnap 18 óra 55 perc körüli időben Tolnán is. Egy 19 éves röszkei férfi közlekedett személygépkocsival a Fürdőház utcában. Haladása során túl gyorsan hajtott, ezért egy balra ívelő kanyarban járművével kisodródott a jobb oldali útpadkára, átszakított egy drótkerítést, majd többször megpördülve egy körülbelül 3 méter mély árokba hajtott és ott állt meg. A sofőrön kívül még négyen utaztak a kocsiban, egyikük – egy 20 éves szegedi férfi- kiesett az utastérből és könnyebben megsérült, őt a mentő kórházba szállította.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a sofőr és az utasok nem használták a biztonsági övet. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást kezdeményezett.