Megújul a szekszárdi evangélikus templom. Az épületnek a déli homlokzatát és a toronytetőt renoválják összesen 16 millió forintból.

Több munkálat

A presbitérium a gazdasági bizottság javaslatára egy több éves felújítási programot fogadott el. Ennek keretében már eddig is több kisebb munkálat folyt le a templomban. A munkákat szakaszokra bontották és fontossági sorrendet felállítva kezdték el. A felújítás a forrásokhoz és a saját erőhöz igazodik.

A homlokzatot teljesen felújítják

A most zajló felújítás az eddigi legnagyobb és leglátványosabb mind közül. A projekt részeként a templomtorony tetején cserélik a léceket és a cserepeket, illetve megvalósul a déli – a fasor felőli – homlokzat teljes felújítása és a bádogok cseréje is. A 16 milliós felújításra szánt összeg egy kicsit elszállt, hiszen folyamatosán drágul minden, de megpróbálnak a lehető legtöbb munkálatot a lehető legkevesebb összegből összehozni.

A beruházás mintegy harmada állami támogatás, egyharmada a bajor evangélikus egyház támogatása, a fennmaradó összeget a gyülekezet teremtette elő.