Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dombóvári katolikus közösség templomában a közelmúltban tartottak áldást. Mayer Mihály nyugalmazott püspök celebrált szentmisét és áldotta meg a teljes külső felújításon átesett és belső tereiben is megszépült templomot, valamint az épület előtt található, szintén megújult Szentháromság-szobrot. 

A munkálatok 2023-ban kezdődtek

Elvégezték az épület vízszigetelését, a külső vakolat javítását, a homlokzat festését, a nyílászárók és ablakpárkányok cseréjét. Az északi toronysisak fedését felújították, valamint kifestették az épület belső tereit. A mintegy 150 millió forint értékű munkálatok megvalósítását kormányzati támogatás segítette.

Mayer Mihály hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a felújított templom ne csak külsejében legyen szép, de széppé kell tegye a lelkünket is, hiszen a templomban az érték mindig az ember, az emberi lélek. 

„Alig két héttel Szentháromság vasárnapja után és Jézus Szentséges Szívének főünnepe előtt néhány nappal érdekes összecsengést mutat a Szentháromság-szobor és a Jézus Szíve templom felújításának ünnepe. Erre mutatott rá a nyugalmazott püspök szentbeszéde”

írja weboldalán a Pécsi Egyházmegye.

Múltbéli tényt és történést osztott meg az 1757-ben épült, eredetileg egytornyú és Szent László tiszteletére felszentelt templom építésének körülményeiről. Az egykori Szent László-templomot 1949-50-ben teljesen átépítették és megváltoztatták a titulusát is, így lett belőle Jézus Szíve templom.

(forrás, fotó: Pécsi Egyházmegye)