2 hét

Felföldi László pécsi megyéspüspök járt a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban. A püspök úr, minden formaságot mellőzve, kíséret nélkül érkezett.  

Célja a tájékozódás

Méghozzá a kórházlelkészségének itteni tevékenységéről. Az egyházmegye 13 szekszárdi önkéntese teljesít karitatív szolgálatot, heti rendszerességgel.


A beszélgetések során egy nagy sétát tett a kórház 12 hektáros parkjában kísérőivel, végigjárva a központi részen kialakított „Egészség tanösvény” állomásait. Elidőzött az ápolók ligetében, az ápolók fája és Florence Nightingale, az ápolásszakma alapítójának emléklámpása előtt. Megtekintette az 1930-as években épült, kupolás főépületet és a Műtőblokkot.

„A látogatás a „D” épületben zárult, ahol Püspök úr először végigjárta a felújított Onkológiai és Hematológiai Osztályt, majd a Tüdőgyógyászati Osztály orvosaitól megtudta, a betegeknek és a dolgozóknak is nagy segítséget jelent az önkéntesek támogatása”

– számol be róla a kórház weboldala.

Az önkénteseket belső indíttatás vezérli. A legfontosabb, hogy ott vannak a betegek mellett, fogják a kezüket, meghallgatják őket. Világnézettől függetlenül, segítőkészséggel fordulnak minden kórházban fekvő felé.  

„A mosoly a legnagyobb gyógyszer, a lélek ereje. Én hiszek ebben a mosolyban, mert semmibe nem kerül és mindenkit gazdagít. Hálát adok az itt dolgozók áldozatáért és nagyon fontosnak tartom, hogy az önkénteseink hozzájárulnak valamilyen formában ahhoz, hogy az orvosok, ápolók ezzel a mosollyal végezhessék munkájukat”

– mondta a látogatás végén a püspök.