10 hónap

Felborult és megsérült az az autós, aki a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg Hőgyészen, és néhány kilométerrel arrébb, Kétyen egy kanyarban a nagy sebesség miatt elvesztette uralmát a járműve felett.

A sofőrrel és autójával semmi nem volt rendben

A hőgyészi járőrök szerdán a késő esti órákban akartak ellenőrizni egy Opelt és annak vezetőjét a városban. A sofőr azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, elhajtott. A rendőrök a kocsi után eredtek, és menet közben le tudták olvasni az előttük haladó kocsi rendszámát. Kétyen a menekülő autós a nagy sebesség miatt elvesztette uralmát a járműve felett és egy kanyarban kisodródott, ahol több oszlopot kidöntött és felborult.

A sofőr kimászott a kocsiból, és gyalog menekült, de a férfit elfogták a rend őrei.

A 24 éves értényi sofőr könnyebben meg is sérült a balesetben. Kiderült róla, hogy már többször volt összetűzése a hatóságokkal, és jogosítványa soha sem volt. A kocsira pedig, amivel közlekedett egy másik autó rendszámtábláját ő maga szerelte fel.

A fiatalnak számos szabályszegés miatt kell majd felelnie. Többek között a baleset okozása, az engedély nélküli vezetés miatt, és azért, mert a rendőri intézkedés alól ki akarta vonni magát, szabálysértési eljárás indul ellene. Azt is vizsgálják, hogy az autót, amivel a balesetet okozta saját magának, jogszerűen használta-e. Az már biztos, hogy a kocsira érvényes kötelező felelősségbiztosítás sem volt.   A rendszámtábla lecserélésée miatt pedig egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett miatt büntetőeljárást is indítottak vele szemben.