Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teszi mindezt ingyen, nyolcvan évesen.  Ternovszky Béla május 3-án a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen adja át tudása nagy szeletét az arra hivatottaknak.

A vetítéssel egybekötött eseményen az érdeklődők többek között megismerhetik, hogy miként készültek Ternovszky Béla első önálló rajzfilmjei: a Modern edzésmódszerek (1970), a Tartsunk kutyát!(1974) vagy a Mindennek van határa (1975) című rövidfilmek, valamint az 1987-es év legnépszerűbb magyar filmje, az év magyar Oscar-delegáltja, a Macskafogó (1986).

1961-ben Dargay Attila stábjába sodorta az élet. Anno a világ öt legnagyobb rajzfilmstúdiója közé tartozó Pannónia Filmstúdióban, fázisrajzoló gyakornokként kezdte pályáját az Artúr, a kisangyal című amerikai produkcióban.

Jankovics Marcell mellett számos ismert alkotásban közreműködött

Jankovics Marcell csapatába kerülve több mint 30 éven át olyan hazai és nemzetközileg elismert sorozatok animátoraként, társrendezőjeként dolgozhatott, mint a Gusztáv, a Mézga család, a Pumukli kalandjai vagy a Dr. Bubóként elhíresült Kérem a következőt! című alkotások.

 Az eseményen való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

(fotó: mti-Cseke Csilla)