Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Korinthosz 160 elnevezésű ultrafutóversenyt Szekszárd – Baja – Szekszárd útvonalon 2014-ben rendezték meg először. Azóta népszerűsége töretlen. A megmérettetésre négy versenyszámban lehet nevezni évről évre.

 

A leghosszabb 160 kilométeres távot egyéniben, míg a 80 kilométeres szakaszt csapatban és egyénben is teljesíthették a versenyzők. A „legrövidebb” távolság, melyet a Korinthoszon futni lehet a maratoni, 40 kilométeres táv.  

Az idei évben augusztus első hétvégéjén rendezték meg a versenyt szekszárdi indulással és érkezéssel.

Futott a törzszászlós is

A legrövidebb – 40 kilométeres távon – indult el Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának technikusa, Mészáros Zoltán törzszászlós, aki az elmúlt években számos futóversenyen részt vett már.

A verseny talán legnagyobb kihívása az volt, hogy a sportolók éjfélkor indultak el, és a hajnali órákban értek célba.

 Zoli remek teljesítményt nyújtott, hiszen a maratoni távon induló 60 versenyzőből egészen a dobogóig futott, amikor a remek 3 óra 47 perc 43 másodperces idővel harmadikként szakította át a célszalagot. Csaknem 35 perccel javította meg a tavalyi évben elért eredményét, amikor 4 óra 22 perc 3 másodperces idővel, a férfiak között 10-ik, míg a teljes 40-es maratoni mezőnyben 12-ik helyen fejezte be a versenyt.