Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolcvan éves lett Mick Jagger. Rengeteg jókívánságot és üzenetet kapott. Zenésztársai, kollegái, barátai és a sajtó is köszöntötte. A The Rolling Stones frontembere a mai napig kb. 20 kilométernyi távot ugrál le a színpadon.

Mick Jagger keeps on rocking, nyerts fordításban: tarts a rockot! Ezt üzente a The Rolling Stones hivatalos Twitter oldala Mick Jaggernek. És valóban, még a nyolcvanon túl is a rock ritmusára ver a szíve.

Nemcsak a rockért dobog a szíve, hanem a szép hölgyekért is. Mick Jagger a saját bevallása szerint több, mint 4000 nővel feküdt le. Nyolc gyermeke van, a legfiatalabb 2016-ban született, Mick ekkor 73 éves volt. A gyermek édesanyja Melanie Hamrick amerikai balerina, akivel 2014-ban kezdtek randizni, s a románc jelenleg is tart. Jagger legidősebb gyermeke 52 éves, az ő édesanyja Marsha Hunt volt amerikai színésznő.

Mick Jagger 1943-ban született az angliai Dartfordban. 1962-ben alapította – Keith Richards-szal együtt – a The Rolling Stones-t. A mai napig turnéznak. Eredetileg nem Mick Jagger volt a frontember, hanem Brian Jones, azonban ő 1969-ben elhagyta a bandát, majd nem sokkal később holtan találták. 

A Stones életében több húzos szituáció is volt, például amikor egy motoros banda akarta megölni Mick Jaggert. A banda neve Hells Angels, és 1969-ben őket kérték fel, hogy egy Rolling Stones koncerten őrizzék a zenekari tagok biztonságát. A tömeggel többször összeütköztek a bandatagok, amikor is egy színes bőrű férfi fegyverrel a kezében indult el a színpad felé, a Hells Angels tagjai elkapták, a támadó pedig ezt nem élte túl. Mick Jagger a Hells Angels motoros banda erőszakosságát enyhén szólva nem helyénvalónak nevezte és megtagadta a további együttműködést velük. A Hells Angels ezt annyira zokon vette, hogy elkezdték tervezni Mick Jagger megölését. Az FBI közbenjárásának köszönhetően nem lett valóság a gyilkosság tervéből. 

A húzos szituációk mellett viták is voltak (pontosabban hivatalosan csak egy vita volt): a Stones legnépszerőbb dalában, a Satisfaction-ben Keith Richards egyszerűen nem hitt. Keith meg sem szerette volna jelentetni, de Mick Jagger erősködött, hiszen ő látott benne fantáziát. Mick és Keith között a Satisfaction-vita volt az egyetlen nézeteltérés a saját bevallásuk szerint. A dal pedig – mint tudjuk – megjelent és letarolta a világot.

A nő-, a pia- és drogügyletek ellenére a mai napig bírják szusszal, s ma már az egészség, és annak a megőrzése is fő szempont.  Mick Jagger kb. 20 kilométert ugrál le egy Stones-koncert három órája alatt a színpadon. A koncertre való felkészülési időszakban személyi edző felügyeli a frontember álloképességét: információink szerint napi 10-12 kilométeres futás, úszás és biciklizés is van Mick Jagger edzéstervében. Természetesen lelki téren is igyekszik mindent karban tartani, amelyben a koncert felkészülési idejében a jóga nagy segítségére van. A felkészülési szakaszban az egészségtelen ételeket és az ivást is hanyagolja Mick Jagger.

photo: Mick Jagger 2022. július 27-én Gelsenkirchenben a Veltins Arenában (via facebook)