1 hónap

Turányi Gábor neve nem ismeretlen az autósok társadalmában. Immár 13 éve várja a sofőröket egy szélvédő javításra vagy lámpabúra polírozására. Teszi mindezt a „kék sátorban”.

Kék sátor a Tesco parkolóban

A Szélvédőszerviz ügyfélköre kiterjedt és változatos. Legtöbben a közösségi oldalakon találnak rá, de vannak, akik begördülnek a nagy bevásárlásra a déli városrészen és amíg megtelik a család kosara, Turányi Gábor políroz vagy szélvédőt javít. A vállalkozás híre szájról szára terjed, nagyon sok a visszatérő ügyfél vagy olyan, akinek ajánlották Gábort.

„Ha elhanyagolod a sérülést, akkor már cserére szorul a szélvédő. Nagyobb munka és lényegesen drágább”

– fogalmazott a szakember, aki szerint legolcsóbb, ha az elején „elkapjuk a bajt”. 

Kavics felverődés, repedés

A javítás szinte láthatatlan, a műszaki vizsgán sem okoz problémát. A kisebb javításokra elég félóra, de természetesen a szélvédőn lévő nagyobb repedés hosszabb időbe telhet.

„ A lámpapolírozás közel 1 órát vesz igénybe, két lámpa esetén. Ha jó sárga a lámpa, már érdemes políroztatni.”

Turányi Gábor azzal a lendülettel rá is bökött néhány, a bevásárlóközpont előtt álló autóra. Ennyit tesz a rutin és az évek. Szakember szemével pillant a járgányokra.

Fontos! Pár ezerért nincs csodaszer!

Nem csak a sátor vonzó, hanem a referencia is. Minimális az a kör, aki a sátor miatt jön ide – tudtuk meg. Néhány gondolat a lámpákról.

„Sok autós nem is gondolná, hogy milyen hasznos a lámpabúra felújítása. Pedig a megmattult, besárgult felület nagymértékben csökkenti a fényszóró hatásfokát. Az eredeti állapot azonban könnyen visszanyerhető, ami nem csak biztonsági, de esztétikai szempontból is sokat számít. A fényszórók bemattulását a napból eredő UV sugárzás okozza, a felújítást követően a lámpát igény szerint speciális UV védő fóliával látjuk el.”

S akkor pár gondolat a szakembertől, hiszen kíváncsiak voltunk arra, vajon érdemes e „csodaszerrel” próbálkoznunk?

„Ami az interneten pár ezer forintért elérhető, nagyon messze van a csodától. Persze csiszolgathatjuk autónkat fogkrémmel, szódabikarbónával… én nem tenném.”

Turányi Gábor a szélvédő javítása esetén örök garanciát ad munkájára, a polírozás – igényelt technológiától függően – egy – két év garanciát jelent.

Mint tudjuk, legdrágább az egyébként is oly gyorsan múló idő. Ha nem akarsz várakozni, de amúgy is bevásárolnál, ne gondolkozz! Hidd el, nem lesz okod panaszra!

Web: szelvedoszerviz.com
FB oldal: Szélvédőszerviz – Szekszárd
Cím: Szekszárd, Tartsay V. u. 40. (TESCO parkoló)
Mobil: 06 20 945 5411