Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vagyis a Szekszárdi Jégmadarak csapatának tagja. Ha már van jéghoki lehetőség városunkban, kicsit foglalkozzunk ezzel a mozgásformával. Általában a szülők keresik a választ arra, mikortól és milyen sport lehet a legideálisabb a csemetének?

Van, aki szerint nem lehet elég korán jéghez szoktatni a kicsiket

Erre rácáfolnak egyes szakemberek, akik szerint ha túl korán „rááll” egy sportra a gyerkőc, azzal éppen hogy könnyen elriaszthatjuk tőle hosszú távon. A legjobb tanács várni addig, amíg ő elkezd érdeklődni valamelyik iránt. Ez általában 4-5 éves korra tehető. 

A gyerekek nem játszhatnak csapatban öt éves koruk előtt, a játékhoz szükséges készségek elsajátítását azonban elkezdhetik már korábban.

Ebben a sportban huszonegy éven aluliak általában junioroknak számítanak, vannak azonban akik már tinédzserként csatlakoznak a felnőttekhez.

Ezek a legfontosabbak

  • Tudni kell korcsolyázni 
  • Meg kell tudni érteni a szabályokat
  • Tudni kell utasításokat követni
  • Megfelelő fizikai erőnlét

Az öt évnél fiatalabb gyermekek általában még túl picik ahhoz, hogy valamennyi feltételt teljesíteni tudják. De ez nem jelenti azt, hogy nem léphetnek jégre. 
A szakemberek szerint négy évesen már taníthatók korcsolyázni. 

Szekszárdon pedig szerencsések a gyerkőcök. Nyilván nem lesz mindenkiből profi sportoló, de egy próbát megér!