Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Minden a terv szerint halad

Újabb sajtótájékoztatót tartottak a zöld város projektről. Ezúttal is hangsúlyoztak, tartható a határidő. Gyurkovics János, alpolgármester elmondta, a munkák a bíróság épülete környékén is megkezdődnek.


"A burkolatok kétharmada már a helyére került, a Szent István téri sétányon a Babits Mihály Kulturális Központ előtt már a végső tereprendezés zajlik és hamarosan a múzeum melletti területen is az utolsó fázisához ér az építkezés. A Liszt Ferenc téri buszmegálló és a gyalogátkelőhely közelében végzett munkákat igyekszik mielőbb befejezni a kivitelező HGT Invest Kft., hogy visszaadhassák a területeket a forgalomnak. A következő héten elkezdődik a városi bíróság melletti és alatti terület felújítása. A bíróság működése zavartalan marad, az ott található boltokba a bejutás biztosított lesz és a parkolási lehetőségeket sem érinti a munka."

 

Máté Péter a Fidesz frakcióvezetője szerint a nagy meleg sem lassította a beruházást, Hámori Szabolcs a kivitelező HGT Invest ügyvezetője köszöni a lakosság partnerségét.

"A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség."


 A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az új felületeket nem veszik igénybe a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvényén, folyamatosan zajlanak az egyeztetések.