Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Mindenkit hazavárnak: erre figyelmeztetnek a rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős forgalomnövekedésre kell számítani a húsvéti húsvétkor az ország egész területén.

A rendőrség mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról. Vezessenek óvatosan, tartsák be a közlekedési szabályokat és persze használják a biztonsági övet. Ez ugyanis nem egyéni megítélés kérdése, hanem kötelező. Nem lehet elégszer elmondani, illetve leírni azt sem, hogy aki ittasan bármilyen járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti, ezért aki a volán mögé ül, ne fogadjon el semmilyen szeszes italt, bármennyire is kínálják. 

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom, ezzel együtt pedig megnövekedett várakozási idő várható a határátkelőhelyeken is. Hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, indulás előtt inkább győződjünk meg arról, hogy nálunk vannak-e a határátlépéshez szükséges, érvényes okmányok, és hogy a kocsi papírjai is rendben vannak-e.  

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen a többi közt az M5-ös és az M43-as autópályákon erős forgalom alakulhat ki. 

Indulás esetén érdemes átböngészni, mi vár ránk a határátkelőkön, ezt ITT lehet megtenni. Okostelefonon pedig a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) applikáció nyújthat segítséget.