A közelmúltban engedélyezte az élelmiszergyártók számára az Európai Unió, hogy a tücskök részben zsírtalanított porát bevezessék az unió élelmiszerpiacára. 

Január 24-től a port számos élelmiszer előállításához felhasználhatják, beleértve a pizzát, tészta alapú termékeket, dióféléket, olajos magvakat, csokoládét, szószokat, húskészítményeket, leveseket, a kenyérféléket, a burgonyatermékeket, valamint a gabonaszeleteket. Az alapanyagat a sörgyártók is használhatják.

Az engedély az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tudományos véleményének nyomán született. Az EFSA jóváhagyta a porgyártási eljárást is, amely 24 órás éheztetési időszakot ír elő a rovarok számára, mielőtt megmossák, hőkezelik, lefagyasztják, a bennük levő olajat kivonják, és végül száraz porrá alakítják át a rovarvilág muzsikusait.

A tücskökön kívül jóváhagyták továbbá a lárvák, kisebb lisztférgek fagyasztott, paszta, szárított és porított formáinak bevezetését.