4 hét

Önkéntes tűzoltó is az elismerésekben részesültek között. A napokban vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését. 

Dr. Horváth Kálmán főispán, a Tolna Vármegyei Védelmi Bizottság elnöke a biztonságunkért csendben és sikeresen dolgozóknak a Vármegyeházán személyesen adta át a Tolna Megye Védelméért emlékérmet és oklevelet.

Édesapja, édesanyja, nagybátyja és keresztanyja is tűzoltó volt

A családi tradíciót követve már kisgyermekként elköteleződött az önkéntes munka, a segítségnyújtás mellett. 2008-ban alapfokú tűzoltó tanfolyamot végzett és a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja lett, amelynek elkötelezettsége és helytállása elismeréseként 2016-tól elnöki feladatait látja el.

Vezetésével az Egyesület kiterjedt külföldi kapcsolatokat épített ki

Elsősorban Tamási város testvérvárosainak tűzoltó egyesületeivel. A szakmai tapasztalatcsere és a folyamatos együttműködés mellett a németországi partnertelepülések több alkalommal nyújtottak segítséget a tamási tűzoltók gépjárműparkjának, illetve tűzoltó eszközeinek fejlesztéséhez.

Müller Katalin hivatásának tekinti az önkéntes munkáját. Példát mutat segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből. 

(Fotó: Tolna Vármegyei Védelmi Bizottság)