Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most kilenc év fegyházbüntetésre ítélte csalásért nem jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság. A vádlott egy 44 éves sajókazai férfi, aki időseket megkárosító bűnszervezetet irányított.

2018-ban szökött meg

Többéves börtönbüntetés elől Nagy-Britanniába. 2020-ban hozott létre bűnszervezetet idős emberek megkárosítására.

“A férfi Magyarországon élő, egyedülálló időseket hívott fel telefonon, és magát közeli hozzátartozónak kiadva azt állította, hogy személyi sérüléssel járó autóbalesetet okozott, illetve nagy értékű kár keletkezett. A férfi a sértettektől nagyobb összegű készpénzt kért, hogy rendezni tudja a kárt, és miután sikerült megtévesztenie őket, felhívta a korábban beszervezett, magyarországi futárokat, akik átvették a kicsalt pénzt.”

Ez áll a dokumentumokban.  A Nagy-Britanniából kiadatással hazaszállított férfit a bíróság hat rendbeli, két esetben kísérleti szakaszban maradt csalás miatt mint különös, többszörös visszaesőt, és mint bűnszervezetben elkövetőt ítélte el, valamint kimondta azt is, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Egy futárt 4 rendbeli csalásért öt év fegyházra ítéltek

A futárokat beszervező nőt és egy sofőrt már korábban elítéltek.  Az eljárás egy futár ellen tovább folytatódik, mivel ő tagadta a bűncselekményekben való részvételét.