Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szily Lajos rézfúvós tanár jubileumi hangversenye  – 45 év a szekszárdi zeneoktatásban. A Művészetek Háza megtelt a kultúra szerelmesivel no és azokkal, akik tisztelik Szily Lajos alázatát, emberségét és szakmai elhivatottságát.


Szívből jövő dallamok

"Egy közel fél évszázados pályafutás, volt növendékek, barátok – felemelő volt Szily Lajos Művészetek Házában tartott  teltházas hangversenye, amelyen nemcsak a zeneirodalom legnagyobb klasszikusait hallhatta a közönség, hanem a rézfúvós tanár sok-sok érdekességet is megosztott a közreműködő zenésztársakról, valamint a pályán töltött több mint négy évtizedéről."

 


Ezeket a sorokat olvashattuk a Babits Mihály Kulturális Központ közösségi posztjában. Szily Lajos neve fogalom. De nem csak a szekszárdi közönségnek cseng ismerősen a név, hiszen ő maga és növendékei is sokkal messzebbre vitték Szekszárd hírnevét.Mindennapjait több, mint négy évtizede a zeneoktatás tölti ki. Számos növendéke szerzett kiváló elismeréseket, mely egyben az oktató tanár munkáját is dicséri.

Kívánunk jó egészséget és további zenei utazást. A közönségnek pedig még számtalan élményt az előadások alkalmával.

(fotók: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala)