A bíróság a rendőrségi határozatot helybenhagyta, és három hónapra bevonta a vezetési jogosultságát annak a pécsi férfinak, aki még az év elején egy kocsisor szabálytalan előzésével többek testi épségét veszélyeztette Kakasdon.

Nagy felháborodást keltett az, a téli hónapokban az interneten keringő felvétel, melyen egy fehér színű furgon Kakasd belterületén, a 6-os számú főúton több autót előzött meg szabálytalanul és balesetveszélyes módon.

Nem maga az előzés ténye volt balesetveszélyes, hanem az, hogy a kisteherautó sofőrje a település központjában levő, lámpával is előre jelzett gyalogos-átkelőhely közvetlen közelében kezdte meg a kocsisor előzését, melyet a másodikként megelőzött jármű fedélzeti kamerája mindkét irányból rögzített. Ezen a helyen sajnos több sérüléses baleset történt korábban és azóta is.

A zebra "sem okozott gondot"

A jármű vezetője a zebrán is folytatta a manővert, úgy, hogy nem győződött meg róla, hogy az előtte haladók forgalmi okból miért lassítanak. Az elöl haladó autós már balra indexelt, jelezve, hogy be kíván kanyarodni.

Csak a forgalmi okból már megálló autós helyzetfelismerésén múlott, hogy nem történt baleset.

A felvétel alapján a Bonyhádi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárást indítottak. A szabálytalanul előző pécsi férfit a bonyhádi rendőrök három hónapra eltiltották a vezetéstől és pénzbírságot is kiszabtak a részére. A sofőr nem fogadta el az egyenruhások döntését, és bírósághoz fordult. A bíróság azonban a rendőröknek adott igazat, és helyben hagyta a határozatukat, mely így jogerőssé is vált. A balesetveszélyes helyzetet előidéző férfi így három hónapig biztosan nem ülhet volán mögé.