Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.  

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli felén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

A meleg idő mellett sokfelé fülledtté válik a levegő, ami az az érzékenyebbek szervezetét továbbra is megterhelheti. Nagyon gyakori ilyenkor a rosszullét!