Jelentkezhet bárki, aki magyar nyelven ír verset, novellát, esszét, mesét vagy kisregényt. A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár Irodalmi pályázatot hirdet Illyés Gyula-120 alkalmából.

„Játszunk
szavainkkal és életünkkel,
mert, jaj, csak az vagyunk, aminek látszunk.”
(Illyés Gyula: A költő felel)

 
A pályázók köre

A pályázaton való indulásnak életkori és földrajzi megkötése nincs, egyaránt indulhat már befutott író és akár szárnyait próbálgató amatőr tollforgató. Külön kategóriák nincsenek. A pályázatra eddig még meg NEM jelent (az online megjelenés is számít), alkotásokat várnak a kiírók.

A vers, novella, esszé, mese, regényrészlet témája szabadon választott, de a zsűri előnyben részesíti, ha a mű kapcsolódik az alábbi témák valamelyikéhez:

  • Illyés Gyula
  • Könyvtár
  • Szekszárd
  • Tudásközpont
  • Tolna megye
Formai követelmények:
Méret: A/4 oldal
Betűtípus: Times New Roman, Betűnagyság: 12-es, Sortávolság: 1,5
Vers esetén maximum 3 alkotás küldhető be, 1 A/4-es oldal/30 sor maximum
Novella, esszé, regényrészlet és mese esetén maximum 2 mű, 4 A/4-es oldal a fenti formai követelményekkel
Nevezési díj: nincs

 
A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár a változtatás jogát fenntartja!
A pályázatra kizárólag a következő e-mail-címen lehet jelentkezni: adicsozsolt@gmail.com jelige, életkor és elérhetőség megadásával. A pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.
 A nyertes pályaművek neves előadóművészek tolmácsolásában hangzanak el 2022. november 2-án, az Illyés Gyula 120. születésnapja alkalmából tartandó rendezvényen, valamint 2023-ban a Tudásközpont megnyitó ünnepségén is.  
Beküldési határidő: 2022. október 15. éjfél
Eredményhirdetés: 2022. november 02.