7 hónap

Ez volt a hétvége Tolna vármegye tűzoltói számára. Dombóváron egy hétvégi ház égett teljes terjedelmében. Nagyszokolyon és Tamásiban szabadtéri tüzekhez, Tolnán és Ozorán pedig kisebb közlekedési balesetekhez riasztották a beavatkozó egységeket.

Gázpalackokat is kihoztak az épületből

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház péntek délelőtt Dombóváron, a Tüke dűlőn.

A tűzesethez a dombóvári és sásdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A beavatkozás során az épületből két gázpalackot is kihoztak. A tulajdonos nem tartózkodott otthon a tűzeset idején. 


Mintegy négy hektárnyi területen égett a kukorica tartó péntek délután Nagyszokolyon. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével fékezték meg a közeli erődsávot veszélyeztető lángokat. 

Péntek este Tamásiban, a Liget utcában is kukorica tarló égett. A nyolcszáz négyzetméter kiterjedésű tüzet a város önkormányzati tűzoltói oltották el.

Meggurult egy lejtőn parkoló személyautó szombat délután Tolnán, a Fém utcában. A jármű egy lakóház kerítésének ütközött, ami egy gázcsonkra dőlt. A tolnai önkormányzati tűzoltókat riasztották a műszaki mentéshez, akik a gázcsonkról eltávolították a kerítésdarabokat, majd elzárták a gázcsapot.

(Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)