Országszerte száz új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz. Ősszel folytatódott a Volánbusz 2018 óta tartó modernizációs programja: decemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte. A járművek már jól ismert, megbízható típusnak számítanak, hiszen csak ebből a típusból több mint 500 állt forgalomba az elmúlt években. A Kravtex eddig összesen több mint 2.400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak.

Megyénkénti leosztás

A buszok az ország csaknem teljes területén, Bács-Kiskun (5 db), Baranya (4 db) Borsod-Abaúj-Zemplén (15 db), Csongrád-Csanád (5 db), Fejér (8 db), Győr-Moson-Sopron (4 db), Hajdú-Bihar (11 db), Komárom-Esztergom (8 db), Nógrád (10 db), Pest (3 db) Somogy (4 db), Szabolcs-Szatmár-Bereg (13 db), Tolna (4 db), Vas (1 db), és Veszprém megye (5 db) helyközi-távolsági autóbuszvonalain álltak forgalomba. 

A buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak.  

Ma már mások az igények

A fejlesztések során figelembe veszik az utazóközönség kényelmének maximális biztosítását. A ma emberének a légkondi és a „töltési lehetőség” az egyik legfontosabb. Nos, jó hír, hogy az utastér légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és  modern fedélzeti utastájékoztatóval felszerelt, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. 

Környezetvédelem szintén fontos

Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja. A járművek beszerzési értéke összesen mintegy nettó 6,5 milliárd forint.

(fotó: Volánbusz Zrt.)