Taroltak a Szekszárdi Sportközpont kerékpárosi Gerecsén! A napokban késő őszt idéző szitáló esőben 15 fokban kezdődött a IX. Brigetió utánpótlás és Amatőr mezőny verseny a Péliföldszentkereszti Gerecse Natúrpark Látogatóközponttól.

„Négy kerékpárosunknak egy 20,5 km-es 265 m szintemelkedést tartalmazó hegyes-völgyes körpályán kellett, minél jobb helyezésért küzdeni a WU15, WU17, WSenior, U13, U15, U17, Senior2, Senior3, Hobby férfi, Hobby női korcsoportokat felölelő közel 80 fős mezőnyben, amely 2023 évi Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság soron következő állomása is volt egyben”

– kezdi a beszámolóját a Szekszárdi Sportközpont közösségi posztjában.

A rajtot azonnali emelkedő tette felejthetetlenné. A fiúkat a nagy erő különbségekkel rendelkező vegyes mezőnyben mindjárt az első kilométeren apró darabjaira szakította a verseny.

„Csak az U15-ös Tulok-Darida Simon tudott a főleg U17-eket és amatőr férfiakkal teletűzdelt 11 fős élmezőnyben ragadni. Itt Simon aktívan versenyzett, a korcsoportos pörgősebb áttétele ellenére az utolsó kilométerekben még szökni is tudott a későbbi U17-es győztessel, de az rápihent a sprintre, ezért meg is fogták őket a hajrában.”

Így ezüstéremmel zárt. Itt még Mármarosi Marcell nagyot küzdve egyedül üldözve az élmezőnyt szerzett dicséretes teljesítménnyel bronzérmet. Az U13 fiúknál testvére Manuel szintén nagyszerű üldözés után lett ezüstérmes, klubtársa a bronzot szerző Rádi Noel előtt. Így ugyan nem sikerült nyernünk, de mind a négy indulónk dobogón végzett.


Manuel idei első MTB versenyén a Csömöri XCO futamon is szerepelt, pont befért a top 10-be.

Eredmények, IX. Brigetio országúti mezőnyverseny

U15 20.5 km

  • 2. Tulok-Darida Simon
  • 3. Mármarosi Marcell

U13 20.5 km

  • 2. Mármarosi Manuel
  • 3. Rádi Noel

Csömör MTB XCO

U13

  • 10. Mármarosi Manuel

(forrás, fotó: Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala)