40 éves a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja.

Ünnepi rendezvény

A Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának Klarinét Kvartettjével vette kezdetét az ünnepi rendezvény. Az ifjú tehetségek Meiszterics Lili Anna, Tóth Csenge, Tusnovits Tamara és felkészítő tanáruk, Kardos Tünde előadásában Robert Schumann A hazatérő vidám földműves és Edward MacDowell Vadrózsa című szerzeményét hallhatták a megjelentek.

Müller Ádám, a DKSZK igazgatója köszöntötte a vendégeket és vállalta a műsorvezetői szerepet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja 40 éves ünnepi eseményén.

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében kiemelte, örül, hogy felkérést kapott a jubileumi ünnepségre, és elmondhatta gondolatait, hangsúlyozta az egyesület szerepvállalását, kiemelkedő szakmai munkáját, példamutató törekvéseit.
„Az egyesület közösségépítő és közösségformáló tevékenysége elvitathatatlan, az ifjúságnevelő munkája pedig kiváló, erre nemes példaként szolgál a két táborhelyén megfordult szaktáborozók létszáma, a madarásziskolák szervezése, tanulmányi versenyek szervezése és lebonyolítása. A környezeti nevelés és a fenntarthatóság szellemiségében folytatott kiemelkedő munkájukat mi sem támasztja jobban alá, mint az, hogy szakmai munkájuk hatására több fiatal is hasonló felsőoktatási szakirányt választott magának pályaként, majd végezte el sikerrel a főiskolai, egyetemi képzést – ezen fiataloknak ma már a végzettségük vált a hivatásukká.” – fogalmazott a városvezető.

Pintér Szilárd polgármester bízik abban, hogy az egyesületben folytatott munka és a tagok természethez való hozzáállása továbbadható, s ha eljön az idő, annak értékéhez és híréhez méltó módon fogja tovább vinni a fiatalabb generáció.
Nagy Sándor, az egyesület szakmai vezetője vette át a szót, osztotta meg gondolatait a kerek évforduló alkalmával és invitálta a tárlat megtekintésére a szép számú közönséget.