0:00
/
Nem a felügyelet, hanem a tartalmas időtöltés a fontos!

Az elmúlt év végén beszélgettünk Tolácziné Varga Zsuzsannával a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ vezetőjével. Mint fogalmazott: „nem volt egyszerű évük a tavalyi. Segíteni pedig annak tudnak, aki ebben partner.” 


Az intézmény vezetője hozzátette, sajnos vannak, akik nem tartják be az együttélés, tartózkodás, a közösségi norma szabályait. Olyanok is, akik alkoholos befolyás alatt állnak. Nekik pedig mindenki érdekét szem előtt kell tartaniuk.

„A kollégák között nagy a fluktuáció, nem könnyű ez a hivatás.”

Valamennyi életkorban találkozhatunk a szolgáltató munkatársaival, hiszen kerülhet az ember krízisbe.

„Nyáron napköziket szervezünk. Ez egyrészt mentesíti a szülőket a felügyelet alól, hiszen sokaknál okoz gondot az, hogy vakáció idején ki vigyázzon a csemetére. Másrészt nagyon fontosnak tartsuk, hogy ez ne csupán gyermekfelügyelet legyen, hanem tartalmas időtöltés.”

Ezt szem előtt tartva szervezett már a szolgáltató kézműves játszókat, de olyan együttléteket is, ahol a gyerkőc a szüleivel együtt tölthetett el néhány kellemes órát, egy-egy program alkalmával.

Legutóbb a Családok Átmeneti Otthona dolgozói a szülők bevonásával január hónapban játékos, mozgásos csoportot tartottak a felnőtt lakók bevonásával, az egészségmegőrző foglalkozássorozat részeként.

A feladatok célja nem csupán a testmozgás volt, hanem a csoporton belüli együttműködés, és az összetartozás érzésének fejlesztése.

A foglalkozás módot kínált arra, hogy a bent élők egy más helyzetben ismerjék meg egymást, sok nevetéssel, felszabadultan zajlottak a gyakorlatok.

(fotó: Szekszárdi Humánszolgáltató Központ Facebook oldala)