Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Olyan sok szelfiző turista lepte el a tengerpartot, ahol egy bálna tetemét sodorta partra a víz, hogy a hatóságok megkezdték a tetem eltávolítását.

Az illetékesek kordont állítottak fel a yorkshire-i tengerparton, s arra kérik az embereket, hogy egyrészt egészségügyi okokból, másrészt pedig tiszteletből legyenek szívesek távol maradni a bálna tetemétől.

A munkálatok jelenleg is folynak, hogy eltávolítsák a partról a bálna tetemét, melyet egy kelet-yorkshire-i strandon sodort partra a víz. A közel 17 méter hosszú bálna a hét elején került bajba tengerben Bridlingtonnál, majd kedden elpusztult.

A helyi tanács megosztotta, most az a cél, hogy a műveletet oly módon hajtsák végre a vállalkozók, hogy ne kelljen feldarabolni a mintegy 30 tonnás állatot. Kissé furcsa, de rengeteg turista lepte el a helyszínt és annak környékét, akik folyamatosan szelfiket készítettek a szerencsétlen bálna tetemével.

A tanács ennek okán kordonokat állított fel a helyszínen és felszólította az embereket, hogy egészségügyi okokból és tiszteletből maradjanak távol a bálnától. A tanács közölte, kapcsolatban áll zoológiai szakértőkkel, hogy megállapítsák az incidens okát.