Egy település lakói számára igen is fontos a rendezett, szép környezet. Most a teveliek is megszépült településre érkezhetnek haza. Közel három kilométernyi vízelvezető rendszer épült ki Tevelen egy TOP pályázat segítségével. A 378,78 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a község teljes hosszán megújult a Faluárok, így már nem jelenthet problémát a hirtelen lezúduló csapadékvíz. A projekt tavaly nyáron fejeződött be. Most lezárult az engedélyeztetési folyamat is.

 A település 65-ös út felőli bejáratától egészen a Závod felé vezető belterületi út végéig újult meg a csapadékvízelvezető rendszer, amelynek kiépítését négy szakaszra osztották a tervezők. Minden részen az adott környezeti viszonyoknak megfelelően végezték el a szükséges munkálatokat. Ez magában foglalta például a felgyülemlett iszap kikotrását, az elburjánzott növényzet gyérítését, valamint kőkosár árokfenék és kőpaplan borítású árokrézsű kialakítását. Utóbbiaknak köszönhetően a csapadékvíz a talajba szivároghat, hogy a part mentén megtartott növényzónákat táplálja. A kőburkolattal a meder erózióját is képesek megakadályozni. 

„Örömteli a projekt megvalósulása, mivel egy rendkívül fontos beruházásnak értek a végére. A völgyben elhelyezkedő településen ugyanis folyamatos problémát jelentett a két oldalról lezúduló csapadék, amit az új rendszer immár nem csak el – hanem a megfelelő helyre is vezet. A szabályozás által nem csupán gazdasági, hanem esztétikai értelemben vett gyarapodás történt, ami pozitívan érintette a falu lakóit, s az oda látogatókat egyaránt”

– idézi az önkormányzat közleménye Fazekas Attila, polgármestert.