A  27 éves helyi férfi az elmúlt időszakban rendszeresen követett el vagyon elleni bűncselekményeket a városban Bonyhádon. Az elmúlt év novemberében egy helyi férfi tett bejelentést, mert egy bonyhádi telephelyen tárolt autójából annak számos alkatrészét kiszerelte és ellopta ismeretlen. 

A gyanússá vált  férfi az ellopott értékek nagy részét már eladta

A lopott holmiból jó néhány a Méh-telepről elő is került. Nem sokkal később a férfival szemben garázdaság miatt is eljárás indult. 

„Volt élettársának lakásához ittasan ment oda, és ordítozott, tört, zúzott, így akart bejutni az ingatlanba. A bíróság vele szemben ekkor távoltartást is elrendelt.”

Áll a rendőrségi közleményben. Ez év január elején pedig egy utcán parkoló autóból lopott el csaknem 15.000 forintot a férfi.

Édesszájú elkövető

Idén legalább négy alkalommal lopott több helyi üzletből is. Az utolsó alkalommal – február 21-én – több tucatnyi csokoládét akart elemelni, mikor a bolt biztonsági őre megállította. Ez az eset volt az utolsó csepp a pohárba. Őrizetbe vették a korábbi ügyei miatt is jól ismert férfit. A tolvaj már többször ült börtönben, és nemrégiben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság hasonló bűncselekmények miatt.

A mostani eljárások vizsgálata a férfi fogvatartása mellett folytatódik tovább, mert a bíróság a mai napon letartóztatta.