Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

200 millió forintos beruházás zajlik Faddon. TOP forrásnak köszönhetően újul meg a csapadékvíz elvezető hálózat. Idén tavasszal – második ütemben – folytatódtak Faddon a belterületi csapadékvíz elvezetésére irányuló munkálatok.

Az önkormányzat célkitűzése, hogy szeptemberre elkészüljön a vízelvezető rendszer.

A beruházás a csapadékkár megóvás miatt fontos. Az új mederhálózat nem csak iszaptól mentes, és az árvizek zavartalan levezetésére alkalmas lesz, hanem esztétikus is.

 

Az első ütem

A Kossuth utcai nyílt szakasz, Széchenyi utca, Alvég utca, Mátyás király utca, Csokonai utca vízelvezető hálózatának felújítása volt, mely a tavalyi év során már elkészült. Most a második ütemben a Kossuth utca zárt szakasza, az Attila utca, valamint a Temető utca vízelvezető hálózatának fejlesztése történik meg:  kiépítésre kerül az árokrendszer, megépülnek az elvezetést biztosító műtárgyak.

Közösséget is formálnak

A beruházás során szemléletformálási tevékenység is megvalósul: az önkormányzat a vízmegtartás fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét, hasznos információk és jó gyakorlatok megosztásával kívánja segíteni a háztáji víztárolást és -hasznosítást.