Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve. A balesetet okozó autóban három gyermek is utazott. 

Március 25-én délután történt a baleset

Egy 29 éves bátaszéki férfi közlekedett autóval Bonyhád felé az 5603-as úton. A sofőrön kívül a kocsiban utazott elöl az élettársa, a hátsó ülésen pedig három gyermek is, akik három, nyolc és kilencévesek. 

Egyikük sem ült gyermekbiztonsági rendszerben, és a biztonsági övük sem volt bekapcsolva. 

Az autó vezetője egy jobbos kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályos közlekedő Toyota elejének, majd oldalára borult. A balesetet megelőzően egyedül a vétlen autó sofőrje használta az övét. 

A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett

A gyermekek közül egyikük könnyebben sérült meg, mindenki másnak súlyos sérülései lettek. 

„Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet. Kérünk minden közlekedőt, hogy használják biztonsági övüket, gyermeküket pedig rögzítsék gyermekbiztonsági rendszerben. Higgyék el, hogy az esetlegesen bekövetkező baleset súlyosságának a mértéke csökkenthető, ha ezeket az eszközöket tudatosan használjuk!”

Ezt is tartalmazza az a rendőrségi közlemény, melyben azt is olvasni:

A napokban indított országos baleset-megelőzési kampányt a Magyar Rendőrség „CSATLAKOZZ” elnevezéssel,  amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára.