Természetföldrajzi adottságainál fogva. Megújult az Árpád sor vízelvezető rendszere. Őcsényben megvalósult a beltéri csapadékvíz rendezésének első üteme. 146 millió forintos TOP forrásnak köszönhetően.  

Nagy károkat okoz a belvíz

Az utóbbi idők csapadékosabb időszakai megmutatták a lejtőre épített házak sebezhetőségét: állandósult a belvíz jelenléte, ami az ingatlanokban nagy károkat okozott, a felvizesedett falak az itt lakók egészségét is veszélyeztették. 

Az önkormányzat célul tűzte ki a probléma megoldását

Első ütemként az Árpád sor vízelvezető rendszere újulhatott meg. A beruházás keretében megvalósult az árok folyásfenék szintjének korrekciója, valamint a kapubejáró átereszek megfelelő műszaki állapotba hozása. Az átereszek betonból kerültek kialakításra, az ezeket összekötő árkok földmedrűek maradtak.
A kivitelezési munkák a nyáron befejeződtek, a napokban a vízjogi üzemeltetési engedélyt is megkapta az önkormányzat.

Fórum a klímaváltozás veszélyeiről

Az építési beruházás mellett szemléletformálási tevékenység is megvalósult. A lakossági fórumokon szó volt a klímaváltozás veszélyeiről, a természetes vízkörforgás visszaállításának fontosságáról, emellett a szervezők korszerű ötleteket osztottak meg a csapadékvíz települési és egyéni szintű gyűjtési, kezelési és felhasználási lehetőségeiről is.